Komend weekend vindt de eerste editie van Wildeburg plaats. Dit meerdaagse festival, georganiseerd door de mannen van Into the Woods, haalt de inspiratie van Fusion Festival in Duitsland. Camping- en festivalterrein zijn verweven met elkaar en de creativiteit spat er vanaf. Georganiseerde chaos, zo zien wij het graag! In de Noordoostpolder kan je de komende drie dagen heerlijk verdwalen. De duinen, een strandje, bospaadjes, bomen en vooral een ongerept stuk natuur zijn de perfecte setting om de muzikale en creatieve programmering tot ongekende hoogte te tillen!

Wildeburg festivalterrein
Wildeburg-terrein

Overdag relaxen aan het water met livemuziek en beats, om vervolgens te pieken in de nacht. Of andersom, dat kan natuurlijk ook. Met 72-uur non-stop muziek is een planning of horloge overbodig en kun je alles lekker op zijn beloop laten. Onthaasten en vooral genieten. Want wil je in de nacht nog even ontspannen dan kan dat bijvoorbeeld heerlijk bij het kampvuur van U-Entertainment. Sterke verhalen, flauwe moppen of een gitaarmuziekje, ook wij plannen niks en zien wel hoe het zal verlopen. Tijdsbesef ebt langzaamaan weg, zonsop- en ondergang vloeien in elkaar over. Strompel naar je tentje op de camping en ga drie dagen op in de complete creatieve waanzin. Dit is het festivaldorp waar je stiekem altijd al van droomde.

In Wildeburg voelen groene figuren zich op hun best. De omgeving ademt wilde natuur. Pak het strand, dobber naar een eiland, verdwaal in bamboebossen en doezel weg in de duinen. Het festivalterrein gaat naadloos over in de camping, waar je al vanaf donderdag terecht kan. Wildeburg ligt middenin de Noordoostpolder, ver van de bewoonde wereld, maar slechts op een uurtje rijden vanuit Amsterdam en Utrecht.

Er is altijd wel wat te doen en iedereen kan zijn creatieve ei droppen. Verwonder en vergaap je aan muziek, bizarre creaties en vertier op – en buiten – de dansvloeren. Verlies je kompanen en maak nieuwe vrienden. Kleinschaligheid staat centraal; geen grote festivalweides en -stages, maar intieme podia met maximale sfeer. Full monty, er vol voor gaan, is de juiste mindset voor een verbijf in het pittoreske Wildeburg. Eén festival, vier podia, meer dan 70 artiesten, een stortvloed aan creativiteit en vanzelfsprekend zieke beats.

Vergeet dus de Duitse festivals als Melt en Fusion, de boys van Into the Woods zetten hier een soortgelijke of wellicht zelfs mooiere vibe neer met Wildeburg. Tenminste, alle ingredienten hiervoor zijn aanwezig. Of de chefkoks uit Amersfoort deze ingredienten ook daadwerkelijk kunnen omtoveren tot een wereldgerecht moet nog blijken maar U-Entertainment en de bezoekers van Wildeburg hebben daar in ieder geval alle vertrouwen in!

Wildeburg Festival 2016: beleef de eerste editie van dit magische sprookjesweekend mee met U-Entertainment en kom naar het Wildeburg festivaldorp!