Morgen is het zo ver en reist U-Entertainment af naar Roermond voor Solar Weekend Festival 2016. Dit jaar zal U-Entertainment de bezoekers niet gaan entertainen met een bejaardenbingo of een kabouterkaraoke, nee wij zullen dit keer een kunstwerk gaan bouwen. Met als festivalthema “Arty Farty” gaan we de “Sunny Circle of Solar” bouwen.

Een vier meter brede en hoge cirkel welke in zijn geheel is gebouwd uit hout zal een mooi plekje krijgen op het Limburgse festivalterrein en zal hopelijk zijn naam eer aan doen. De weersvoorspellingen zijn best acceptabel maar de verwachting is dat de goudgele bol niet de hele dag zal stralen deze dagen. Wacht maar totdat wij klaar zijn met de Sunny Circle of Solar. We starten morgen en als wij vrijdagmiddag de laatste hand leggen aan de imposante kunstobject dan zullen de wolken aan de Roermondse hemel zijn verdwenen en zullen het louter zonnestralen zijn die neerdalen op de mooie en vrolijke Sonarbezoekers.

Met een vurenhouten frame, 32 vierkante meter aan schaaldelen, een gesnoeide konniveer, een gekortwiekte berk en heel veel resttakken gaan wij er voor zorgen dat er in twee dagen een pracht van een cirkel zal staan aan de Maasplassen in Roermond.

Of dit kunstwerk zal stralen op het festivalterrein dat is zeker maar waar exact deze een zal shinen dat is nog niet bekend. Wellicht zal deze een mooi plekje krijgen bij de entree en zullen we het originele idee aanpassen in bijvoorbeeld een groot oog die knipoogt naar de gearriveerde bezoekers. Wellicht zal de Sunny Circle of Solar als entreepoort worden neergezet waar de bezoekers doorheen kunnen stappen om zo de zonnegoden te verzoeken extra zonnestralen te doen laten neerdalen op Solar weekend Festival 2016. Ook kan de cirkel een plekje krijgen in het hart van het festivalterrein, het zogenaamde middendorp, als bijvoorbeeld een grote klok of als eye-catcher bij een stage. Waar je ons kunstwerk komend weekend terug zal zien is dus nog even een verrassing, ook voor ons, maar dat deze op zal vallen is één ding wat zeker is.

U-Entertainment is al vele jaren aanwezig op één van de mooiste festivals van Nederland en ondanks enkele malen afwezigheid (zoals in 2015) kijken wij er nu driedubbelmegasuperextra naar uit om een bijdrage te leveren aan dit prachtige weekend vol creativiteit. We hopen jou en je vrienden en/of vriendinnen dan ook komend weekend te treffen op Solar Weekend Festival 2016. Als je gaat en je ziet de Sunny Circle of Solar, denk dan even aan ons en maak een mooie foto! Vinden wij heel leuk!

Solar Weekend Festival vindt voor de twaalfde keer plaats aan de Maasplassen in Roermond. Donderdagmiddag zullen de eerste bezoekers arriveren en feestvieren tot maandagochtend. Het festivalterrein is zaterdag en zondag open van 11.00 uur tot 23.00 uur. Als je niet beter zou weten zou je het raar vinden waarom de camping al twee dagen eerder open gaat dan het festivalterrein. De reden is simpel. Op Solar Weekend Festival is de camping een festivalterrein op zich. Hier kunnen de bezoekers bijna net zoveel mee maken aan creativiteit en muziek als op het festivalterrein. Een mini-vakantie in de Zuidelijkste provincie van Nederland met een legio aan dj’s, bands en rappers maar vooral enorm veel creatieve partijen dus. Kunstwerken, theater, aparte spelletjes en het megagrote jaarlijks-terugkerende waterpistolengevecht. Dit festival moet je hebben bezocht en geloof ons, dan wil je ieder jaar weer terug! Alle informatie over Solar Weekend, zoals de line-up, camping, creatieven en foto’s van afgelopen jaren vind je terug op de site van Solar Weekend. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar maar dan moet je heel snel zijn!