Voor Smeerboel Festival 2016 verzorgde U-Entertainment de creatieve programmering. Samen met Aap Noot Feest, die vooral de creatieve productie verzorgde hebben we 10 september een Smeerdorp gebouwd met zo’n 30 creatieve partijen en heel veel bouwwerken. Als thema hebben we gekozen voor een Afrikaanse favela’s. Een sloppenwijk van veel hout en golfplaten, zoals je ze ziet in Brazilië, maar dan met een kleurrijk Afrikaans sausje. Aangezien foto’s meer zeggen dan duizend woorden nemen we je graag middels enkele sfeerfoto’s mee terug naar zaterdag 10 september. De gehele collectie vind je op onze Facebook-pagina.

De foto’s op deze pagina vind je ook terug in het Smeerboel foto-album op onze Facebook-pagina. Meer dan 100 kleurrijke kiekjes van deze festivalafsluiter voor U-Entertainment nemen je mee naar onze bouwwerken en de leuke creatieve partijen waarmee we samenwerkten. De credits voor deze foto’s gaan uit naar de fotografen Hank KooijmansMichiel TonNachtcollege en Tim Buiting. Neem zeker eens een kijkje op hun pagina!

Ingang Smeerdorp: Smeerboel Festival 2016

Favela-huisjes van resthout en golfplaten, telefoonpalen, waslijnen, een kerk met biechthok en leipe priester, modder/waterworstelbad, levend sjoelen op een zeepbaan, fontein, vuurkorven, een moedwinkel, dorpsschuur, hottubs en diverse winkeltjes zijn enkele aspecten die terugkomen in ons megadorp vol creativiteit. Wat een heerlijke dag was dit!

We hadden enkele graffiti-artiesten gevraagd om de signing te doen en om de favela van een finishing touch te voorzien zodat de bezoekers zich in een Afrikaanse sloppenwijk zouden wanen. Door de laatste opbouwdag de focus te leggen op de details werden losse elementen één geheel en vormde zich echt een dorpsplein waar iedereen zich de hele dag uitstekend vermaakte.

Smeerboel Festival 2016: favela
Smeerboel Festival 2016: biechten in de kerk
Smeerboel-Festival-2016-House-of-Cherries
Smeerboel-Festival-2016-El-en-Em-verfbom-quiz
Smeerboel Festival 2016: Waterbad evenwichtsbalk
Smeerboel-Festival-2016-Glitterparadijs

Hierboven zie je onze kleurrijke favela-huisjes die de basis vormde van ons dorp (foto 1) en onze kerk waarin een biechtkamer zat en waar een leipe priester en non bezoekers aan een biecht onderwierp (foto 2). House of Cherries verzorgde indrukwekkende trouw- en bruidsperformances met bezoekers voor de kerk (foto 3) en in de favela op foto 4 konden bezoekers een quiz spelen waarbij een tikkende verfbom afging. Bij een goed beantwoorde vraag mag je de “bom” doorgeven aan je buurman of -vrouw maar had je hem fout dan kreeg je een nieuwe vraag en werd de kans groter dat jij de volle verflaag kreeg. In verband met de temperatuur die deze festivaldag rond de 25 graden lag konden bezoekers verkoeling zoeken in het waterbad welke te vinden is op foto 5. Dit moest dan wel middels een spelletje worstelen op de evenwichtsbalk. Op foto 6 laten de dames van het Glitterparadijs de bezoekers nog meer shinen en glimmen dan ze al deden in wederom één van onze favela-huisjes.

Dit zijn enkele foto-impressies van het creatieve Smeerdorp welke U-Entertainment samen met Aap Noot Feest voor Elevation-Events verzorgde. Wij willen alle creatieve partijen enorm bedanken voor hun bijdrage die dag en uiteraard voor de fijne samenwerking. De weergoden verdienen ook zeker een bedankje want dat maakte de dag wel echt helemaal af. Voor alle foto’s van ons Smeerdorp op Smeerboel Festival 2016 kun je doorklikken naar ons foto-album op Facebook. Hier kun je genieten van meer dan 100 extreem kleurrijke en smerige kiekjes! Hopelijk zien wij jou volgend jaar op een nieuwe editie van Smeerboel Festival zodat we samen de smerigheid naar een nog hoger niveau kunnen tillen.