De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Dit jaar vindt de Dag van de Literatuur plaats op donderdag 9 maart 2017 in De Doelen te Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n 5.000 bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig. Zowel prominente als opkomende auteurs treden op in talkshows, geven interviews, dragen voor en signeren hun werk. Naast heel veel literatuur is er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans, al dan niet in combinatie met literatuur. In het populaire programmaonderdeel Boek & Film vertellen auteurs, scenarioschrijvers, filmmakers en auteurs over recente boekverfilmingen. De Dag van de Literatuur 2017 zal donderdag beginnen om 10.00 uur (deuren gaan een uurtje eerder open) en om 16.00 uur is het programma afgelopen. U-Entertainment zal de bezoekers in de gangen vermaken met drie actieve spelconcepten. Welke dit zijn lees je hieronder!

Komende donderdag kunnen de leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs tegen elkaar strijden in de skippyballenrace. Er liggen vijftien skippyballen klaar en even afhankelijk van het parcours en de ruimte zullen we één grote race met vijftien skippyballen of drie races met vijf skippyballen organiseren. Het parcours zal worden uitgezet in de grote hal en zo’n veertien tot achttien meter lang zijn. Een groot startdoek en finishdoek geven de start- en finishlijn aan en na het klinken van het startschot hupsen de deelnemers op de skippybal naar de eindstreep. Wie komt als eerste over de finishlijn en wint de race? Dit zal de eerste keer worden dat U-Entertainment een skippyballenrace organiseert maar we hebben nu al het idee dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn.

Skippyballenrace

Bloemkoolbowlen

Bloemkoolbowlen

Bloemkoolbowlen is al vele jaren een succesvol spelconcept wat zorgt voor fanatisme en enthousiasme bij de spelers en hilariteit bij de omstanders. Wij zullen donderdag met onze nieuwe bowlingbaan afreizen naar Rotterdam waar de spelers ieder drie keer mogen werpen. Probeer per beurt zoveel mogelijk, liefst alle, pins omver te werpen. De punten worden opgeteld en waar we normaal met medailles werken, daar werken we nu met snoepgoed. Het verloop in deelnemers bleek in 2015 te groot waardoor de medailles bleven liggen aan het einde van de dag. Het lijkt zo makkelijk, rechtdoor werpen over een afstand van zo’n 10 – 12 meter. Helaas, dat is het niet. Door de rare vormen die de bloemkool kun je wel recht rollen maar is het altijd een verrassing of die ook rechtdoor gaat. Gooien is uiteraard niet toegestaan. Iedereen heeft zo een goede kans tot het omwerpen van alle pins. Meedoen is natuurlijk nog steeds belangrijker dan winnen!

Megatafeltennis was net als bloemkoolbowlen in 2015 een grote hit op de Dag van de Litertuur. Eigenlijk overal waar we de grote ovale tafeltennistafel opzetten kunnen de bezoekers de verleiding van een potje niet weerstaan. Wij nemen zo’n 15 – 20 batjes mee voor de potjes rond de tafel maar natuurlijk kan er ook in teams tegen elkaar worden gestreden. Ditmaal hebben wij de megatafeltennistafel een bordeaux-rode kleur gegeven en nemen we weer genoeg pingpongballetjes mee voor de jeugd om mee te spelen. Het netje waaroverheen moet worden geslagen is ook wat hoger en in verhouding met de tafelgrootte. Megatafeltennis; het lijkt makkelijk maar dat kan nog wel eens tegenvallen…

Megatafeltennis

Megatafeltennis

Foto’s van deze doldwaze donderdag in concertgebouw de Doelen in Rotterdam zullen eind deze week online komen op onze Facebook-pagina. Kijk snel of jij er op staat!